12 Ocak 2018 Cuma

Vakitsizlik - Daha

Haftanın bir başında bir sonunda ses etmek alışkanlık olmasın yahu . Ne güzel yazıyordum işte.
Ama her hafta olduğu gibi bu hafta da inanılmaz yoğun ve yorucu geçti. Ve elde hiçbir şey yok. 

Pazartesi sağda solda alışveriş işlerim vardı , Salı Liseden arkadaşım geldi.Çarşamba dur biraz dinleneyim evde dedim , dün de yine hafta içi olduğuna bakmadan gittim öküz gibi içtim. İş olarak zaten , gergin ve yoğun bir hafta geçti gitti. Şimdi yine full dolu bir hafta sonunun kapısındayım. 
Yine benim dışımda olan programlar , bir gün kuzen geldi , bir gün arkadaş geldi. Yoruldum ulan.

Neyse ben yine gidip bir oyun izlerim , arada kitap falan okuyacak zamanı yaratırım kendime. Bir de 2 haftadır spora gidemiyorum. Yok yani vaktim , sabah 08:00’de başlıyor mesai -17:30’da bitiyor. Ve her gün bir şey çıkıyor . Bu hafta tek bir gün kendime ayırabildim , onda da gidip uyudum zaten. Buna bir çare bulmam lazım , eskisi disiplinime dönmek istiyorum.

Başka da hiçbir şey olmadı şu 3 günde .Sana Gül Bahçesi Vaadetmedim kitabını bitirmek üzereyim , fena değildi. Çok eski bir kitap olduğu için , ben geç kaldım okumaya o yüzden ben tanıtım yazısı yazamam , çok güzel yazan bloglar illa ki vardır . Ama o kadar da sevmedim nedense. Yine bu konuyla ilgili okuduğum en iyi kitap Sybil’di . Zaten başka da okumadım .

D&R ve İdefix’te bu hafta kargo bedava kampanyası vardı 2 gün. Bir sürü kitap aldım. Emekli olunca bol bol vaktim olacak. ( Hayale bak !! )

Hakan Günday’ın senaryonusunu yazdığı "Müslüm" filminin fragmanı geldi. Çok heyecanlandım. Hep mesafeliydim Müslüm Gürses’e , nedeni şu ; babamın dayısı onun orkestrasında bağlama çalardı eskiden , ve ben babamın dayısına sadece karısına ve kızlarına olan tutumundan dolayı gizli bir nefret beslerdim. Fakat bir gün tesadüfen bir yerlerde ,bir belgeseline denk geldiğimde çok etkilendim. O yüzden heyecanla bekliyorum. Hakan Günday zaten çok sevdiğim bir yazar , geçen yaz tanıştım kendisi ile o kadar da mütevazi ve ince biri. Tüm kitaplarını sırası ile okudum , "daha bunun üstüne çıkamaz "dediğim kitapta bile beni şaşırttı , şimdi de en son kitabı olan ve bana göre en iyi kitabı olan Daha’nın filmini çektiler. O da yakın zamanda gösterime girecek. Fragmanı aşağıda. Heyecanla bekliyoruz.



Saçaklı şu Challenge paylaşmış. Fermina'da çevirmiş . Bize bence yapmak düşer  . Benim gibi dümdüz yaşayan insanlar için bir fikir olur en azından ne yazacağımıza dair. Hazır Müslüm Gürses demişken 3 gündür aralıksız dinlediğim şu şarkıyı aşağıya bırakıyorum .


Hepinizi sevgiyle öperim. 

8 yorum:

  1. Hakan Günday'ı henüz okumamıştım ama bir merak uyandırdı bende, bu haftasonu kitapçı ziyaretimde bakacağım, mutlu haftasonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birazcık sert gelebilir dili. Ama kime önerdiysem çok beğendi.Umarım seversiniz.

      Sil
  2. :) Müslüm filmini bende çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Daha gelmiş. Her sinemaya da gelmemiş. Ona da ayrı memnun oldum nedense... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay burada da çok fazla sinemada yok. Allahtan yakınlarda bir yerlerde var. Üşenmez isem gidicem bugün :)

      Sil
  4. Bu zamansızlık ne olacak? İnsanların -hele büyükşehirde yaşayanların- dinlenecek vakitleri yok, bu insanlar nasıl kitap okusun, konsere/sinemaya gitsin? Çözümü var mı bu işin bilmem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bilmiyorum inan ki ; çok yorgun hissediyorum ama kendimi . Hiçbir şey tam değil hayatımda ve çok yorgunum.

      Sil