6 Şubat 2018 Salı

Haftanın En B.k Hadisesi

Güzel bir şey olsun diye bekledim yazmak için.
Yaklaşık olarak 3 aydır aktif olarak blog yazıyorum , az çok yazdıklarım ve yaptıklarımdan çıkarım yaparak beni tanımış olduğunuzu var sayıyorum. Kolay mutlu olan biriyim. Zaman zaman çemkirecek şeyler bulabiliyorum , o zaman da zararım kendime , bir de en fazla etrafımdaki insanlara söyleniyorum.
Yarı yarıya biriyim bir yanım hep neşeli , güler yüzlü , diğer yanımda tam bok surat , asabi , agresif. Kimseye hiç bir zararım dokunmadan yaşıyorum şu bok hayatta.
Ben bu çelınç kapsamında yazardım geçen haftanın en güzel hadisesi " Efki hastayım diye yüzünü göğsüme bastırıp uyudu , tüm gece " diye. Ve yemin ederim şunu yaşadığım için kendimi dünyanın en şanslı ve en zengin  insanı hissediyorum. Bir de geçen hafta pokerde arkadaşımdan kazandığım 40 Lira ile Mardin'de bir muhtara köpek maması yolladım, o adamın teşekkür için aradığı zaman ki sesi en güzel hadise benim için.Bana sadece bu mutluluklar yetiyor.
Ama lanet olasıca insan soyu buna izin vermiyor. Geçen hafta ve bugün okuduğum iki haber beni bu dünyadan kopardı. Evet çok acı var , evet insanlar ölüyor , kadınlar işkence görüyor , çocuk tacizleri.
Ama ağzı- dili olmayan , tüm derdi onu 30 saniye sevecek biri ve çöplerden bulacağı, o günü kurtaracak yemek olan bir yaratığa işkence etmek neden ?
Okuduğum o haberleri elbette buraya eklemeyeceğim . Zaten bir daha açmaya gönlüm , kalbim ve ruhum izin vermiyor. Zaten bir çoğunuz okumuştur.
Bu sabah ofiste oturup ağladım. Oda arkadaşımda bana sarılıp ağladı. Aradım annemin enerjisini çektim , ona ağladım
Kalktım markete gittim , ağlaya ağlaya küfür ettim.
Hiç mi sevilmediniz ? Neden bu kadar kötüsünüz ? Ne yaşadınız ?
Tüm dünyayı yakmak istiyorum . Kendimi de içinde . Hiçbir şey yapamadan yaşıyorum şu hayatta.
Acısını bile anlatamayacak kadar masum bir yaratığa yardım edemiyorum.

Hepinizi sabah sabah şişirdim. Kusura bakmayın







14 yorum:

  1. Kusura bakmıyoruz.
    Bu sabah ben de artı kburada daha fazla kalmak istemediğimi düşünüyordum.
    Bir yerden sonra insan yeter diyor.
    Senin anlattıkların da bu yeterin söylenmesi için çok sağlam bir neden.
    Yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeter.
      Bari şu sokak hayvanları acı çekmesin artık.
      Yeter

      Sil
  2. Haberi okumadım ama az çok yazdıklarınızdan anladım. İnsan olarak gerçekten de neslimden utanıyorum, her bok bizde var( kusura bakmayın lafım için ama öyle)
    Böbürleniriz ama insaniyete geldi mi konu.... hop çuvallıyoruz. Önce kendimie saygımız yok ki Yüce Yaradan'ın yarattığı her canlıya, bitkiye doğaya saygımız olsun.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura falan bakmam ben böyle bir durumda , zaten kendi yazımı okudum da bol bol küfür etmişim.
      Beceremiyoruz, ellerimiz ,ayaklarımız , kalbimiz, beynimiz varken sadece kötülük yapıyoruz.

      Sil
  3. Böyle haberleri ne okuyabiliyor ne de izleyebiliyorum, bu / ne sıfat kullanacağımı da bilmiyorum bunlar benim düşüncemce akıl sağlığında rahatsızlık olanlar çünkü normal birisinin böyle şeyler yapabileceğini düşünmüyorum ve malesef bunlardan çok var, aynı insan görüntüsünde olduğumuz bunlar'ı görünce kendi insanlığımdan utanıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bazen okumak istemiyorum ama bazen de oku bil , daha iyi bir insan olmak için çabala diye zorluyorum kendimi.
      Utanma ve çaresizlik içindeyim.
      Niye bu kadar kötülük var.

      Sil
  4. İnsan sıfatlı ama insan olmayan canlıların bir şekilde temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum bu dünyadan. Bunu düşünürken hiç de sevgi dolu , insan veya hayvan sevgisi olan , yapıcı bir kişi izlenimi vermediğimi görüyorum ama bu tipleri eğitmenin ,düzeltmenin imkansız olduğuna kesin kanaat getirdiğimden çözümün bu olduğuna çok inanıyorum. Kimseye zarar veremem ama bir doğal seleksiyon olsa ve ne hayvan ne de insan duygularına sahip olamayan bu canlılar nedeni bilinemeyen bir şekilde bir bir son nefeslerini verseler ve hatta arkada kalanları uğraştırmamak için kendi kendilerini imha etseler. Sihirli bir değneğim olsaydı bunu gerçekleştirmek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hissettiğiniz duygu , öfke , nefret ve dahi şiddet çok insani. Bu sabah annem de aynı bu haldeydi. Ki kendisi anaokulu öğretmeni. Sürekli sevgi öğretiyor çocuklarına.
      Şu anda herhangi bir şekilde , sessizce yok olma fikri bile çıldırtıyor beni . bu sokak hayvanlarının çektiği çilenin bir bedeli olmalı.
      Ben sakinleşememişim. Neyse

      Sil
  5. Ay şişirmedin bizi, birbirimizle dertleşmezsek halimiz şu andakinden daha beter olur gibime geliyor hep. Bu yeni hadiselerden haberim yok, bir takım eski hadiseleri hala unutabilmiş değilim zaten. Ders çalışıyorum diye bakmamışım hiç internetlere. Off allahım.

    Bence merhametli insanlar sayıca daha kalabalık, dünyanın hala dönüyor olmasının bir sebebi olmalı yani. Bu yaratıkların kalabalık olmasına da gerek yok zaten, bir tanesi çıkıp bir çocuğa, kadına, sokak hayvanına saldırınca bizim bütün iyi niyetimizi, adalet duygumuzu, birarada yaşama düzenimizi kökünden sallıyor. O videolar, fotoğraflar da beynimize kazınıyor.

    Daha dün seyretmişim gibi neleri hatırlıyorum, hepimiz böyleyiz. İnsanın koşup yetişesi, engel olası geliyor. Olamıyor tabii öyle bir şey. Ceza da almıyor bunlar. Sanırım bu sebeplerle ağlayıp duruyoruz, çaresizlikten.

    Ben de ne eğitilebileceklerine ne de düzeleceklerine inanmıyorum, çare ağır cezalar almalarında. Umuyorum göreceğiz o günleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakma bu ara . Sabahtan beri ne çalıştım , ne kendime geldi mütamadiyen ağladım. Kendime gelebilmiş değilim. İş yerinin önündeki çocukların yüzüne bakacak yüzüm yok gibi.Anlatmasam çatlardım, iyi ki varız , ne diyim.

      Ben de merhametli insanların çokluğuna inanmak istiyorum , dahası inanıyorum ama bugün herkesten önce kendime inancım kalmadı benim " Bir boka yaradığın yok" diye.

      Benim de aynı şekilde düzeleceklerine dair umudum asla yok. Annem bu sabah ona ağlarken dedi ki " ciğerim soldu benim, yapana da aynısını yapmak istiyorum" Sanırım bu da üzüyor , annemi bile kötü biri yapıyorlar.

      Sil
  6. Kusura nasıl bakılır ki? Asıl bunları yapanların icabına bakmamız gerekiyor ama bakamıyoruz...

    YanıtlaSil
  7. Ben de okuyamadım o haberi.
    Hayır anlamıyorum bu yaratıkların içinde vicdan kromozomu falan mı yok, doğuştan bir genetik bozukluk mu var bunlarda? Gerçekten insan dediğimiz canlı yapamaz bunu, istese de bir başka canlıya bilerek böylesine bir acı çektiremez. Bunu yapıyorsa kesinlikle bir bozukluk vardır beyninde. Başka türlü düşünmeyi aklım, mantığım, yüreğim almıyor.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar blogunu yeni keşf ettim. Çok sevdim buranı. Benimkinede beklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil